חוק הגנת הפרטיות נחקק על מנת לשמור על צנעת הפרט, על פרטיותו של האדם ועל זכותו לפרטיות. פגיעה בפרטיות היא עבירה פלילית בהתאם לחוק הגנת הפרטיות אשר העונש הקבוע עליה הוא עד 5 שנות מאסר.
מה נחשב כפגיעה בפרטיות?
עבירת פגיעה בפרטיות כוללת שלל התנהגויות המפירות את פרטיות האדם, למשל:
- צילום אדם ברשות היחיד – כגון הצבת מצלמה בשירותים ציבוריים ובמקלחות וכן בחדר שינה של אדם אחר (ללא ידיעתו), צילום אדם דרך חלון חדר שינה פתוח וכדומה.
- צילום אדם ברשות הרבים – כאשר אין מדובר בצילום אקראי.
- מעקב או התחקות אחרי אדם ללא ידיעתו והסכמתו (אפילו לחוקר פרטי אין זכות חוקית לעקוב אחרי אדם אחר תוך הטרדתו בעצם המעקב).
- פרסום תמונות של אדם ללא ידיעתו והסכמתו, לרוב מדובר בתמונות ערום או תמונות מביכות אחרות.
- העתקת תוכן של מסמך או מכתב אישי שהיה שמור במקום פרטי של אדם (כגון מחשב).
- פרסום מידע אינטימי כגון פרטים מביכים אודות חיי המין של אדם או מצבו הרפואי העדין.
- האזנה לשיחות טלפון (עבירה פלילית בפני עצמה של האזנת סתר).
כיצד ניתן להימנע מהרשעה בעבירה של פגיעה בפרטיות?
עורך דינו של הנאשם יעבור לעומק על חומר הראיות. פעמים רבות ניתן להוכיח כי הנאשם, למשל, לא עקב אחר המתלונן אלא מדובר בנסיעות אקראיות בשל קרבה גאוגרפית, כי אין די ראיות להצבת מצלמות על ידי הנאשם או, למשל, כי תמונות מביכות פורסמו, קודם לכן, באתר אחר על ידי המתלונן. אפילו, במקרים בהם הנאשם הודה במעשיו בחקירה משטרתית, ניתן לבחון את הודאת הנאשם במשטרה ולראות האם הנאשם הודה תחת לחץ או בשל איומי השוטרים. ככלל, נחוצות ראיות נוספות מלבד הודאה באשמה, כך שגם אם הודיתם באשמתכם, עורך הדין יוכל לנסות לבטל את האישום או, במקרים בהם קיימות ראיות, לחתור לסיים את הדיון בבית המשפט בענישה מינימאלית.
לפרטים נוספים ולייעוץ ללא התחייבות, פנו למשרד עו"ד פלילי גיל באיער 052-3877227
או צרו קשר עכשיו באמצעות הטופס הבא:
[contact-form-7 id="473" title="טופס יצירת קשר 1"]