מעשה מגונה ללא שימוש בכוח

מעשה מגונה הינה ההגדרה השנייה בחומרתה אחרי אונס והינה מוגדרת בסעיף 348 לחוק העונשין. ההגדרה של מעשה מגונה בכוח הינה כל פעולה שמתבצעת על ידי אדם לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים אשר התלווה לה שימוש בכוח פיזי או לחצים נפשיים על ידי המטריד. ישנו הבדל משמעותי בין עבירה של “מעשה מגונה בכוח” לבין “מעשה מגונה” בלבד ועל מנת לעשות סדר בדבר, חוק העונשים מציג תנאים על מנת להגדיר עבירות כמעשים מגונים בכוח או שלא בכוח.

רמות של מעשים מגונים

החוק מפריד בין מעשה מגונה אשר נעשה בפומבי לבין כזאת שלא וכמו כן זה מבדיל גם בין מעשה מגונה בכוח לבין “מעשה מגונה”. על מנת להבין מה לא נחשב למעשה מגונה בכוח, נצטרך להסתכל על ההגדרה של מעשה מגונה בכוח. מעשה מגונה בכוח נחשב לכזה שלא התבצע בפומבי והתבצע תוך כדי שימוש בכוח, איום או אמצעי לחץ אחרים כלפי הקורבן.

“מעשה מגונה”

פעולה אשר נעשתה לצורך סיפוק, ביזוי או גירוי מיני וכיוצא מזאת מעשה מגונה יכול להיות גם חשיפה של איברים מוצנעים וכו’. הדבר נחשב לעבירה כאשר מתבצע ללא הסכמה או בהסכמה כאשר היו יחסי מרות בין שני הצדדים.

מעשה מגונה שנעשה באופן בפומבי

כאשר נעשה מעשה מגונה בפומבי לפני אדם שגילו עולה על 16 שנים, עונש יעמוד על עד שנה אחת אך במידה ונעשה בפני אדם שגילו נמוך מ-16 שנים, העונש יכול להגיע גם ל-3 שנות מאסר בפועל. מעשה מגונה שלא בכוח ייחשב לכזה גם אם נחשף איבר מין, התבצעה אוננות בפני אדם ללא הסכמתו או בהסכמה אך היו יחסי מרות או השגחה ועוד.

מעשה מגונה שלא נעשה באופן פומבי

אם מעשה מגונה נעשה כנגד בן אדם שגילו עולה על 16 שנים, העונש מגיע עד שלוש שנות מאסר. כנגד אנשים שגילם 14-18 והמעשים התבצעו תחת יחסי מרות, חינוך, השגחה או תלות, העונש יכול להגיע ל-4 שנים. כאשר מעשה מגונה שלא נעשה באופן פומבי נעשה כנגד אדם שגילו הינו מעל 18 שנים תוך ניצול יחסי מרות, העונש יכול להגיע גם כן ל-4 שנות מאסר בפועל.

מעשה מגונה ללא שימוש בכוח

חשיבות היעזרות בעו”ד בהתמודדות עם האשמות במעשה מגונה

אין ספק שאדם אשר נחשד במעשה מגונה לראשונה בחייו עלול להסתבך ובהתקיים תנאים מסוימים, יכול הדבר לסבך אותו גם למשך כל חייו.

עו”ד פלילי בעל ידע וכמו כן ניסיון בתחום הבקיא בתקדימים ומקרים מהנושא יכול לייעץ לאדם אשר עומד בפני אשמה מסוג זה. ההמלצה הינה להיוועץ בעורך דין העוסק בתחום בשלב המוקדם ביותר שניתן, כבר כאשר מוגשת נגדו התלונה על מנת שיוכל לקבל הנחיות לקראת השימוע אל מול החוקר, הוא יקבל מהעורך דין ייעוץ כיצד יש להתנהל וכמו כן גם איך להימנע מביצוע טעויות שיכולות לסבך אותו בהמשך ויקשו על מהלך ההגנה המשפטית.

בעת שאדם מיוצג בבית המשפט, זה יכול להיעזר בחוות דעת שונות אודותיו וכמו כן בהמלצות ממקורות מהימנים על מנת לבסס טיעונים.

על מנת להימנע מהסתבכות מיותרות, רצוי להשיג פסיקות המטיבות אתו וכמו כן במקרים מורכבים, המטרה הינה לקבל עונשים קלים ולעבור את התקופה שמתאפיינת בקשיים רבים במהירות ובכמה שיותר קלות יחסית ולצאת אל שיקום עתידי במידת הצורך.

יש לציין שבתי המשפט הדנים בסוגיות אלו מתחשבים ומתייחסים למשתנים רבים הכוללים את הנסיבות, היחסים, הגורמים ועוד הקשורים באופי וקיום המעשה המגונה.

המאמר הועיל לכם? שתפו גם את החברים
עורך דין גיל באיער

עורך דין גיל באיער

גיל באיער הינו עורך דין פלילי מהותיקים בישראל. בעברו, כיהן עו"ד באיער כתובע משטרתי וצבר ניסיון רב שנים בהופעה באלפי תיקים פליליים ודיוני מעצר (כולל תיקי נוער) הן כתובע והן כסנגור. בשנת 2009 היה מועמד לכהונת שופט.