גניבת לקוחות ממעביד

כל בעל עסק עושה רבות בנושא הפיתוח העסקי כדי להעמיק את הקשר עם לקוחותיו וגם כדי לקלוט לקוחות חדשים. ללא קשר לתחום העיסוק, כל לקוח אשר רוכש מוצרים מהעסק או מקבל שירות כלשהו, יוצר הכנסות לעסק ואם מנהלים אותו נכון, הדבר מוביל לרווחיות בתום שנת הכספים.

שמירה על לקוחות החברה

כל לקוח הוא נכס עבור החברה ובהתנהלות נכונה, קצב העבודה שלו יצמח עם השנים כך שמדובר במקור הכנסה משמעותי. כל מעסיק בוחן לאורך הזמן את ההתנהלות של העסק שלו וקובע צפי של הכנסות והוצאות ופועל במישורים רבים על פי צפי זה. אם לדוגמה המפעל זקוק למכונה חדשה, המנהל מגייס מימון ממקור בנקאי או חוץ בנקאי ויודע שעל פי צפי ההכנסות הוא יוכל לעמוד בהחזרים.

גניבת לקוחות על ידי עובד או עובד לשעבר

עובד או עובד לשעבר אשר החליט לגנוב לקוחות עובר על סעיף 6 לחוק עוולות מסחריות ועלול לגרום נזק חמור למעביד זה.

גניבת לקוחות בפועל, יוצר בעיה משמעותית לעסק כיוון שההכנסות יורדות בצורה חדה אם הלקוחות מפסיקים את ההתקשרות העסקית עם החברה ועוברים למתחרה עקב הבטחה של מחירים נמוכים יותר או כל סיבה אחרת.

במצב שבו ההכנסות יורדות, יהיה לחברה קשה לעמוד בהתחייבויות שלה, היא תיכנס למערבולת שלא בטוח שתוכל לצאת ממנה. לא אחת עסקים קרסו עקב הנזק הבלתי הפיך שיצרו מעשים מסוג זה לעסקים משגשגים.

גניבת לקוחות ממעביד

בית המשפט לענייני עבודה

המעביד מגיש נגד העובד תלונה במשטרה על גניבה ממעביד, ולאחר מכן תובע אותו בבית הדין לענייני עבודה הדן בתביעות המוגשות במקרים כאלה המפרטות את הפעילות הספציפית של גניבת לקוחות או שימוש במידע עליהם על ידי העובד, כדי ליצור קשרים עסקיים בעתיד.

בית הדין בוחן את ההסכמים האישיים של העובד עם המעביד וגם את פרטי המקרה עבור מי שלא חתם על הסכם אישי. בנוסף לכך מקבל בית המשפט מידע מפורט על המקרה כדי להכריע אם אכן מדובר במקרה של גניבת לקוחות או שימוש במידע פנימי הנחשב כסוד מסחרי או לא.

עובד אשר עובד עדיין או סיים את עבודתו במקום העבודה ותוך פרק זמן קצר החל בהליכים עסקיים מול לקוחותיו בחברה שבה היה שכיר, עלול לקבל דרישה לתשלום 100.00 ₪ ללא הוכחת נזק בהתאם לסעיף 13 לחוק עוולות מסחריות, או לסכומים הרבה יותר גבוהים אם הוכח שאכן פעל כך. בנוסף לכך יכול המעביד הקודם להוציא נגדו צו מניעה באופן מידי אשר ימנע את העסקתו בתחום הספציפי עקב תחרות אסורה, לאורך תקופה שייקבע בית המשפט.

שלילת זכויות מהעובד

עבירה כה חמורה של העובד שיש לה השלכות רבות על העסק מאפשרת למעביד להודיע לו על שימוע ולפטר אותו לאחר מכן. זכותו של המעסיק לשלול מהעובד את קבלת התשלום עבור פיצויי הפיטורין ועבור ימי ההודעה המוקדמת המגיעים לו.

אם מדובר במקרה שבו העובד מאשר שאכן פעל כך, ימשיך התהליך בינו לבין המעביד דרך בית המשפט לענייני עבודה. אך אם העובד לא יודה באשמה שמיוחסת אליו יהיה צורך לאסוף הוכחות וראיות בכל מיני דרכים כמו הקלטות, צילומים, מתן עדות של לקוחות שקיבלו ממנו פנייה וכו’.

ליווי מקצועי של עורך דין מיומן

במצב כה נפיץ, מעביד לא יכול לטפל בנושא זה ללא ליווי מקצועי של עורך דין פלילי מיומן המכיר מקרים מסוג זה לעומקם. הוא זה שיפעל במסלול הנכון כדי לעצור את הגלגל וכדי לטפל בעובד שסרח.

המאמר הועיל לכם? שתפו גם את החברים
עורך דין גיל באיער

עורך דין גיל באיער

גיל באיער הינו עורך דין פלילי מהותיקים בישראל. בעברו, כיהן עו"ד באיער כתובע משטרתי וצבר ניסיון רב שנים בהופעה באלפי תיקים פליליים ודיוני מעצר (כולל תיקי נוער) הן כתובע והן כסנגור. בשנת 2009 היה מועמד לכהונת שופט.