עבירת גניבה ממעביד

תמונה ראשית עו"ד גיל בר-אור

סעיף 391 לחוק העונשין קובע כי "עובד הגונב דבר שהוא נכס מעבידו, או שהגיע לידי העובד בשביל מעבידו, וערכו עולה על אלף שקלים חדשים, דינו – מאסר שבע שנים". בכך, הביע המחוקק את דעתו לגבי החומרה של עבירת גניבה ממעביד, אשר העונש המרבי עליה גבוה יותר מן העונש המרבי במקרה של הרשעה בגניבה "רגילה" (שלוש שנים בלבד).

החומרה היתרה של עבירת גניבה ממעביד, נובעת מן העובדה כי העובד ניצל לרעה את האמון המיוחד שנתן בו המעביד, כאשר הפקיד אותו על רכושו וסמך עליו שיפעל ביושר ובאמינות.

דוגמאות לסוגי עבירות הנחשבות לגניבה ממעביד

עבירת גניבה ממעביד יכולה ללבוש צורות שונות ומשונות, כפי שיסבירו לכם עורכי דין פליליים המייצגים בתיקים אלו. אפשר להצביע, באופן כללי, על ארבעה סוגים עיקריים של גניבה ממעביד:

  • גניבת סחורה או ציוד עבודה – כך, למשל, מחסנאי שנוטל לעצמו מוצרים שמאוחסנים אצלו, או עובד שטח שגונב כלי עבודה יקרים.
  • גניבת כספים – גניבה זו יכולה להתבצע בדרכים ישירות, כמו לדוגמא קופאי שאינו רושם את הכספים שהוא מקבל בקופה ולוקח אותם לעצמו, או גניבת כרטיס אשראי של בית העסק ושימוש בו, או גניבת כרטיס חיוב של העסק וקנייה של מוצרים לעצמו. גניבת כספים יכולה להתבצע גם בדרכים עקיפות כמו למשל ויתור על תשלום בתמורה לקבלת שוחד ועוד. עבירה זו יכולה להתקיים גם אם עובד מדווח על שעות עבודה שביצע, למרות שלא ביצע אותן בפועל.
  • שימוש בציוד של המעביד לצרכים פרטיים של העובד – מדובר בדרגת חומרה נמוכה יותר של גניבה ממעביד, אך עדיין מדובר בגניבה לכל דבר ועניין. עובד אשר משתמש בציוד שקיבל מן העבודה על מנת לבצע באמצעותו עבודות פרטיות עבור עצמו או אחרים – מבצע עבירה של גניבה ממעביד. בדומה לכך, גם עובד אשר עושה שימוש במכונת צילום של המעביד לצורך צילום של מסמכים פרטיים בהיקף גדול (שערכו מעל אלף ש"ח).
  • שימוש פרטי בזמן העבודה – קחו לדוגמא עובד אשר נעדר מן העבודה, אך שולח עובד אחר להחתים את כרטיס הנוכחות שלו, או עובד שנעלם באמצע היום ממקום העבודה לצרכים פרטיים מבלי לדווח. לעניין זה, גם הפסקות ארוכות ובלתי הגיוניות נכללות כשימוש זר בזמן עבודה.

גניבה ממעביד - גם אם לא מהבוס הישיר

אף אם העובד אינו עובד ישיר של בית העסק ממנו גנב, דוגמת שליח/נהג של חברת שילוח או סדרן מוצרים בסופרמרקט – הוא מבצע עבירת גניבה הנחשבת גם היא לגניבה ממעביד אף אם העבירה תסווג כעבירה של גניבה בידי מורשה. ההתייחסות לעבירה זו הנו זהה להתייחסות לעבירת הגניבה ממעביד והיא התייחסות מחמירה.

נתפסתי בגניבה קלה והמעביד טוען שגנבתי בעשרות אלפי שקלים

לקוחות רבים הגיעו להתייעץ עמי, לאחר שהמעביד הציג בפניהם הוכחה מצולמת, בה הם נראו גונבים מהעסק סחורה או גונבים מזומן מקופת העסק וטען בפניהם כי יש לו ראיות כי הם גנבו סחורה/כספים בשווי עשרות אלפי שקלים וכי יגיש נגדם תלונה במשטרה במידה שלא יגיעו עמו להסדר בדבר החזר החוב. לאחר שיחה מעמיקה עם אותם לקוחות ובירור עובדתי בדבר הראיות אשר יכולות להיות קיימות אצל המעביד גיבשתי עמם קו פעולה אשר מתאים לנסיבות של כל מקרה ומקרה אשר לוקח בחשבון את הסיכויים והסיכונים, לעתים, תוך יצירת קשר עם המעביד לשם בדיקת האפשרות לפצות אותו בגין הנזק שהוא טוען שנגרם לו (כל עוד טרם הוגשה תלונה במשטרה). בחלק מהמקרים, מסרו לי הלקוחות כי המעסיקים, או חוקר פרטי העובד עמם, הקליטו אותם בעת שימוע או שיחת בירור, שנערכה להם, מתוודים על ביצוע עבירת הגניבה והיקפה או שהחתימו אותם על מסמך המפרט את היקף הגניבה ואת אחריותם לכך. בכל אותם מקרים, לאחר שהלקוחות פירטו את נסיבות המפגש, הצדדים שנכחו בו, מידת הלחץ שהופעל עליהם ותוכן הדברים שמסרו בכתב/בע"פ, שקלתי עמם את המשקל הראייתי של התוודותם ואת ההשלכה של הדברים על הצעד הבא שעלינו לנקוט ע"מ להביא למינימום פגיעה בהם, הן מבחינה פלילית והן מבחינה כלכלית.בי

מי מגיש כתבי אישום בגין גניבה ממעביד?

בשל העובדה שגניבה ממעביד היא עבירה מסוג פשע שהעונש המקסימאלי הקבוע בגינה בחוק העונשין הוא 7 שנות מאסר, הגוף התביעתי המגיש כתבי אישום בגין עבירה זו אינו שלוחת התביעות המשטרתיות (המגיש כתבי אישום ב-90% מהמקרים) אלא הפרקליטות. אף עובדה זו מביאה להחמרה מסוימת בענישה שכן בתי משפט מתייחסים ברצינות גדולה יותר לתיקים המנוהלים ע"י הפרקליטות מאשר תיקים המנוהלים ע"י שלוחות התביעות המשטרתיות. זאת, הן בשל העובדה ששופטים רבים הם יוצאי הפרקליטות והן בשל העובדה ששופטים רבים יודעים, כי במידה שיגזרו על הנאשם עונש קל מדי, הפרקליטות לא תהסס להגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי על קולת העונש והערעור עשוי, בסיכויים גבוהים, להתקבל (דבר שאף שופט אינו רוצה שיקרה, פעמים רבות מדי, בשל הפרסום שעלול להתלוות לכך באמצעי התקשורת. כל שופט בימ"ש השלום מעוניין להתקדם בסולם השפיטה ואינו רוצה לקבל פרסום "שלילי", אשר יהיה בעוכריו, כאשר שמו יעלה לדיון בוועדה למינוי שופטים או כלל לא יעלה לדיון ע"י חברי וועדת המשנה למינוי שופטים בשל פרסומים "שליליים" רבים מדי…).  

מהו העונש שמטילים בתי המשפט בגין גניבה ממעביד?

במקרים רבים, גניבת מוצרים או מזומן בסך אלפי שקלים ומעלה עלולה להסתיים במאסר בעבודות שירות, עפ"י נסיבות המקרה והעבר הפלילי של הנאשם או העדרו. גניבה ממעביד בסך של עשרות אלפי שקלים או מאות אלפי שקלים כבר עלולה, בהחלט, להביא לגזירת עונש של מאסר בפועל לתקופה של כשנה ומעלה.

לנוכח החומרה היתרה שרואים בתי המשפט בעבירה זו של גניבה ממעביד ביחס לגניבה רגילה, מומלץ לכל מי שנחשד ומזומן לחקירה או בירור בנדון, להתייעץ מיידית עם עורך דין פלילי הבקיא בתחום, מייד כאשר קיבל שיחת טלפון מחוקר משטרה, וטרם הגעתו לתחנת המשטרה לחקירה.

עוד בנושא – מה העונש על גניבה ממעביד?

מהי גניבה ממעביד ואיך עורך דין יכול לסייע לך?

עבירת גניבה ממעביד מתרחשת כאשר עובד גונב מהמעסיק שלו נכס ששוויו שלו עולה על 1,000 שקלים. העונש המקסימאלי על עבירה מסוג זו עמד, בעבר, על 3 שנות מאסר, אך מכיוון שהרשויות רואות עבירה זו בחומרה, העונש עליה הועלה לעונש מקסימום של 5 שנות מאסר. המשמעות, בפועל, היא כפולה. ראשית, הדבר אומר, שעבירת גניבה ממעביד נתפסת כעבירה מסוג פשע, המחייבת ליידע את החשוד בדבר זכותו לשימוע. המשמעות השנייה היא, שהמשטרה נוטה שלא לסגור תיקים כאלה על רקע של חוסר עניין לציבור, כפי שהיא עושה, לא אחת, בתיקי גניבה קלים, אלא מגישה כתבי אישום. למעשה, המציאות מלמדת כי כמעט בכל תיק של גניבה ממעביד, כאשר קיימות ראיות טובות כנגד החשוד – הפרקליטות מגישה כתב אישום. כדי להבין את המשמעויות הללו ואת החשיבות של ההסתייעות בעורך דין – נרחיב, כעת, בנוגע לכל אחת מהן.

זכותו של החשוד לשכנע את הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום – במסגרת שימוע

כאשר מתבצעת עבירה של גניבה ממעביד, בדיוק כפי שקורה בעבירות אחרות מסוג פשע, החוק מחייב את הפרקליטות ליידע את החשוד בדבר זכותו לשימוע, זכות שפירושה היא, כי ניתנת לו ההזדמנות לשכנע את התביעה שלא להגיש כנגדו כתב אישום. במצב זה, החשוד רשאי לפנות לפרקליטות, בתוך 30 יום מיום קבלת מכתב היידוע, כאשר זכותו לצלם את חומר הראיות בתיק ולהגיש נימוקי שימוע המצדיקים אי העמדתו לדין. נימוקי השימוע אמורים להתרכז, בעיקרם, בבעיות ראייתיות. ייתכן גם מצב בו קיימות ראיות מוצקות כנגד החשוד והשימוע ינוצל לצורך תחילת מו"מ מול התביעה, כבר בשלב זה, לשם סיכום בדבר הגשת כתב אישום בעבירות קלות יותר מהצפויות (או תוך השמטת חלק מהעבירות המיוחסות לחשוד או שינוי נסיבותיהן או הפחתת סכום הגניבה המיוחס לחשוד ע"י המעסיק לסכום שניתן להוכיחו עפ"י הראיות בלבד) וכן הסכמה עונשית או הסכמה בדבר שליחתו של החשוד לקבלת תסקיר לעונש מאת שירות המבחן וזאת לשם קבלת טיפול מתאים וניתוב התיק לענישה שיקומית.police_arrest

סיום הפרשה ללא כתב אישום- כך עושים את זה

אם המעביד מסכים לסיים את הפרשה ברוח טובה – כדאי לחשוד לחתור לכך. המעביד עשוי לדרוש מהעובד להחזיר את מלוא הכסף שגנב בליווי קנס או פרמיה ובתמורה – להסכים שלא להגיש תלונה במשטרה. היות שפתיחת תיק פלילי והרשעה בביצוע עבירה של גניבה ממעביד פירושן כתם לכל החיים והוצאות גבוהות עבור ייצוג משפטי בהליך פלילי, רצוי לעשות הכל כדי לחתור לסיום העניין בצורה המיטבית.
עם זאת, יש להיזהר שלא לבקש מהמעסיק שלא להתלונן במשטרה ע"מ שלא להוסיף עבירה של הדחה בחקירה. במידה שיש רצון מצד המעסיק לסיים את הפרשה בהשבת סכום הגניבה (גם אם בתוספת כלשהי), עדיף לעשות זאת בהסכם בכתב באמצעות עורך דין מיומן, אשר יידע לשמור על זכויותיו של החשוד, להחתים את המעסיק על הסכם סודיות ולוודא כי ייעשה כל שאפשר, במסגרת החוק, ע"מ שהמעסיק יעמוד במילתו ולא יגיש תלונה – בתמורה לקבלת סכום הגניבה בחזרה.

הוגש כתב אישום לבית המשפט?

כאן נכנס לתמונה תפקידו של עורך הדין לסייע לנאשם לצאת מהמשפט בעונש מינימאלי. במקרה שסכום הגניבה עומד על אלפי שקלים בודדים ואין לחובתו של הנאשם הרשעות קודמות – ניתן, פעמים רבות, לסיים את התיק ללא הרשעה. במידה שמדובר בגניבה בסכומים של עשרות אלפי שקלים, ניתן, במקרים רבים, לסיים את התיק בתוצאה של בין מע"ת וקנס לבין 6 חודשי עבודות שירות, תלוי בנסיבות ובהמלצת שירות המבחן. במידה שמדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים ומעלה – הרי שיידרשו נימוקים יוצאי דופן או מצב בריאותי בעייתי ביותר ע"מ להימנע משליחתו של הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח ותפקידו על עורך הדין יהיה לנסות ולהגיע עם הפרקליטות להסכמה בדבר תקופת מאסר קצרה, ככל שניתן, או לשכנע את ביהמ"ש בכך, בהעדר הסכמה עם הפרקליטות.

גניבה ממעביד

גניבה ממעביד

אף אדם לא רוצה לדעת שמישהו אחר גנב ממנו דבר מה, שכן יהיה מדובר בהפרת אמון מצד מי שגנב וגם באובדן של פריט או חפץ יקר ערך. כאשר במקרה שעל הפרק מדובר במקום עבודה – גניבה ממעביד נחשבת לעבירה אפילו חמורה יותר מאשר גניבה רגילה, זאת בשל המשמעות הקריטית של הפגיעה ביחסי האמון שחייבים להיות בין עובדים למעבידים. כל מקום עבודה חייב להתנהל תוך כדי אמון מלא בין העובדים למעבידים ותוך ידיעה מוחלטת שכל אחד יודע בדיוק מה הזכויות ומה החובות שלו. גניבה היא פגיעה אנושה שתחושת האמון של הצדדים וקשה מאד, עד כדי בלתי אפשרי לשקם אותה.

גניבה ממעביד

למה גניבה ממעביד נחשבת לעבירה חמורה במיוחד?

בכל גניבה שהיא יש אלמנט של זלזול באחר אבל כשמדובר בגניבה בין אנשים שמכירים זה את זה ויש להם אמון זה בזה הרי שהגניבה תהיה יותר חמורה ויותר משמעותית. כך בדיוק הדבר גם במקרים של גניבה ממעביד. לצורך עניין זה אין זה משנה אם הציוד או החפץ שנגנב נחשב למשמעותי למקום העבודה או שיש לו חשיבות כלשהי. הדבר היחיד שמשנה הוא האם השווי הכספי שלו גבוה או נמוך מאלף שקלים. המעביד יראה בגניבה כאמור הפרת אמון מצד העובד וקשה מאד לחזור ולסמוך על עובד שגנב מהמעסיק עצמו או ממקום העבודה.

החשיבות של יחסי עבודה טובים וחיוביים

כל אדם רוצה לדעת שמקום העבודה שלו הוא מקום טוב, ראוי וכזה שנוח ונעים להגיע אליו מדי יום. הוא רוצה להיות חלק מצוות, להרגיש שרואים אותו ומעריכים את מה שהוא עושה ושקל לזהות את התרומה האישית לו להצלחת העסק. עליו להימנע מכל עבירה על החוק ובוודאי שלא כדאי לחשוב על גניבה ממעביד, למרות שלל פיתויים שלבטח קיימים במרחב העסקי. חשוב לנהוג כחוק ועל המחויבויות של הצדדים אלה כלפי אלה.

במידה ונדרש לכם ייעוץ משפטי בנוגע להתנהלות מול עובד שגנב מהמעביד פנו לעורך הדין הפלילי גיל בר-אור ותקבלו את המענה הקונקרטי המתאים והנכון לכם.

גניבה ממעסיק

המילה גניבה היא שם כולל ללקיחת פריט או חפץ של אדם אחר ללא רשותו וללא ידיעתו. יש סוגים שונים של גניבה על פי מערכת היחסים שבין האנשים המעורבים בה. כאשר מדובר, למשל במקרה של גניבה ממעסיק – המחוקק רואה את זה בחומרה רבה וגדולה יותר מאשר היה מדובר בגניבה בין שני אנשים פרטיים. חשוב להבין שהגניבה לא עומדת בפני עצמה, כלומר בבואו של המחוקק לבחון מקרה כזה או אחר של גניבה בין אנשים – הוא לא רואה רק את פעולת הלקיחה לבדה אלא את כל מה שמשתמע ממנה – הפרת אמון ויתכן שגם הרס יחסים חיוביים ביניהם.

גניבה ממעסיק

איך להתמודד עם מקרה של גניבה ממעסיק?

עובד שגונב מהמעסיק שלו עלול כאמור למצוא את עצמו במצב מאד בעייתי, שבו המעסיק מופתע וחש תחושה של בגידה. הפרת האמון תהיה חמורה ומשמעותית ויהיה קשה מאד למעסיק, אם בכלל, לחזור לתת אמון בעובד ולראות בו חלק מצוות שאמור לפעול לטובת החברה או העסק. במקרים רבים גניבה ממעסיק תהיה מלווה באופן אוטומטי בפיטורין ועל פי חומרת הגניבה יוכל המעסיק לקבל את ההחלטה האם הוא פונה גם לערכאה משפטית ומגיש תביעה בגין הגניבה. על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה והמתאימה לו עליו לפנות לקבלת ייעוץ מעורך דין פלילי בעל הידע והניסיון בתחום מורכב זה.

מה עושים הלכה למעשה אחרי מקרה של גניבה?

אפשר לומר שההחלטה נתונה בידיו של המעסיק והוא זה שצריך יהיה לקבל את ההחלטה איך לפעול ומה לעשות. במידה והוא יגיש תביעה פלילית בעניין ומדובר בגניבת ציוד או רכוש בשווי של מעל אלף שקלים מסתכן העובד בעונש שעלול להגיע לכדי שבע שנות מאסר בפועל. זו המשמעות החמורה של גניבה ממעסיק ולכן מה שעדיף ונכון יותר זה להתנהל ולהתנהג על פי החוק ולשמור על מערכת האמון שיש מול המעסיק ושאר העובדים.

עורך הדין הפלילי גיל בר-אור הוא הכתובת שלכם לקבל כל ייעוץ בנוגע לגניבה בין עובדים למעסיקים לאור ניסיון רב וידע נרחב שיש לו.

גניבה בידי עובד

גניבה לכשעצמה היא עבירה די חמורה על החוק בעיקר כי היא טומנת בחובה הרבה מעבר לפעולת הגניבה עצמה. יש כאן הפרת אמון וניצול לרעה של אמון או סמכות ולכן המחוקק בחר להגדיר במפורש גם גניבה בידי עובד, כלומר מצב שבו עובד מן המניין גונב דבר מה מהמעסיק שלו. כאשר המעסיק נותן לעובד סמכות, כוח, הכשרה וידע מהותי – הרי שגניבה ממנו היא עבירה כפולה ומכופלת ומכאן גם העונש הכבד שאפשר לספוג בגינה – עד שבע שנות מאסר (במידה ומדובר בגניבה של רכוש או ציוד שהערך שלהם גבוה מאלף שקלים). חשוב מאד לדעת את זה ולנהוג על פי החוק.

גניבה בידי עובד

מה המשמעות של גניבה בידי עובד

כאמור, עובד במקום עבודה זה או אחר חייב ורוצה לדעת שיש מערכת יחסים בינו לבין המעסיק שלו ומערכת יחסים זו חייבת להיות מבוססת על אמון מלא בין הצדדים. העובד רוצה לדעת שהמעסיק מכיר אותו, יודע מי הוא ומעריך את פועלו והמעסיק רוצה לדעת שהעובד יודע בדיוק מה מצופה ממנו, מה מותר ומה אסור לו. בין כל אלה יש חובות וזכויות של כל הצדדים. גניבה בידי עובד היא הפרת אמון וגם פגיעה אישית, בעיקר אם מדובר בדבר מה שהערך הכספי שלו גבוה. המעסיק יתקשה אחרי גניבה שכזאת לחזור לסמוך על אותו עובד.

החשיבות של התנהלות נכונה בין עובדים למעבידים

אנשים רבים רואים במקום העבודה שלהם בית שני. הם נוכחים בו הרבה שעות ביממה, הם מחויבים להצלחת המקום ורוצים להוות חלק בלתי נפרד מצוות משמעותי של אנשים איכותיים. גניבה בידי עובד היא סתירה מוחלטת של כל אלה ומכאן הענישה המחמירה לאחר הליך משפטי שיעסוק בביצוע עבירה זו. כל הצדדים רוצים לדעת שההתנהלות שלהם נכונה ותקינה ואין חשש להפרת האמון, שלא לומר בגידה של מי מהעובדים במעסיק שלו.

בכל נושא שקשור לגניבה במקום העבודה כדאי לפנות לייעוץ פרטני ודיסקרטי של עורך הדין הפלילי גיל בר-אור, עורך דין בעל ניסיון רב בנושאים אלה.

גניבת עובד ממעביד

בין עובדים למעסיקים שלהם יש מערכת יחסים מורכבת ולא פשוטה וכמובן שבכל ארגון או חברה היא תבוא לידי ביטוי בצורה אחרת. דבר אחד בטוח ותמיד יהיה במערכת היחסים הזאת והוא אמון מוחלט. ללא האמון הזה אי אפשר לקיים גוף עסקי שאמור ושואף להיות רווחי, משגשג ומצליח. גניבת עובד ממעביד היא אחד המעשים הבעייתיים ביותר מבחינת האמון שיש בין המעסיק לבין העובדים שלו וגניבה כזאת עלולה להוות משבר של ממש לא רק בין העובד המדובר לבין המנהלים שלו אלא בין כלל העובדים במקום. בנוסף לכך חשוב לדעת שמדובר בעבירה פלילית חמורה מאד.

גניבת עובד ממעביד

מה לעשות כשמגלים גניבת עובד ממעביד?

מעביד שיגלה שמי מהעובדים שלו גנב ירצה קודם כל למנוע מאותו העובד להמשיך ולהגיע לעבודה בצורה סדירה ורציפה עד שהעניין יובהר לעומקו. הוא ירצה לקבל ייעוץ משפטי על פי חומרת הגניבה, על פי האמון שהופר מבחינתו ועל פי השווי של הציוד או הרכוש שנגנב. גם המחוקק רואה במקרים של גניבת עובד ממעביד גניבה משמעותית וחמורה יותר ולא בכדי העונש המקסימלי במקרים כאלה עלול להגיע לכדי שבע שנות מאסר בפועל לעובד שגנב. המעסיק יפעל על פי שיקול הדעת שלו ויקבל את ההחלטות שיהיו הנכונות מבחינתו, מבחינת מקום העבודה וגם מבחינת העובד הספציפי שבו מדובר.

לקבל ייעוץ פרטני ולהחליט איך פועלים

אין ספק שמקרים של גניבת עובד ממעביד הם מקרים בעייתיים ומאד לא נעימים. לא בכדי בפני המעסיק יש את האפשרות של הפעלת שיקול הדעת וקביעה איך הוא מתכוון להתנהל עם העניין הזה. הוא יקבל ייעוץ משפטי, יבין את המשמעות וההשלכות הן מבחינת מקום העבודה כולו והם מבחינת העובד הספציפי ולאחר שיבחן את כל השיקולים והנסיבות יחליט מה לעשות ואיך לפעול. מדובר במקרה שנכלל בקטגוריית הדין הפלילי ולכן חשוב לפנות לעורך דין פלילי מנוסה ומיומן.

עורך הדין גיל בר-אור הוא עורך דין פלילי בעל ותק וניסיון עשירים בנושאים מגוונים ומומלץ לפנות אליו לקבלת ייעוץ פרטני בכל נושא.

נעים להכיר

עו”ד פלילי גיל בר אור

גיל בר-אור (באיער לשעבר) הינו עורך דין פלילי מהותיקים בישראל. בעברו, כיהן עו"ד בר-אור כתובע משטרתי וצבר ניסיון רב שנים בהופעה באלפי תיקים פליליים ודיוני מעצר (כולל תיקי נוער) הן כתובע והן כסנגור. בשנת 2009 היה מועמד לכהונת שופט.

למה לבחור במשרד עו"ד גיל בר-אור

תובע משטרתי לשעבר המכיר את עבודת המשטרה "מבפנים"

עו"ד פלילי משנת 1998 ניסיון באלפי תיקים פליליים

הקשבה, תמיכה וליווי אישי בתהליך רגשי מורכב וקשה

מחשבה חדה
ותמיד מחוץ לקופסא

מועמד לשעבר
למשרת שופט

מאות המלצות אישיות ואותנטיות מלקוחות

הלקוחות שלנו מספרים

משרד עו"ד גיל בר-אור זכה למאות המלצות חיוביות (ר׳ למטה)

5.0 ★★★★★ (מעל 200 המלצות)

פתרונות המשרד

עבירות אלימות

עבירות סמים

עבירות מין

עבירות נוער

עבירות רכוש

מחיקת רישום פלילי ומשטרתי

מאמרים קשורים

עבירות מרמה

עבירות מרמה

עבירות מרמה – כל המידע אין מי שרוצה שינהגו כלפיו במרמה וכל אדם רוצה לדעת שפונים אליו ביושרה, אמירת אמת והתנהגות אמינה ונאותה. לא בכדי

קרא עוד »
ליווי בחקירה משטרתית

ליווי בחקירה משטרתית

ליווי בחקירה משטרתית – כל הפרטים חקירה בתחנת המשטרה בנוגע לעבירה על החוק שבוצעה היא מעמד מאד בעייתי ולא נעים. אדם שעולם הפשע רחוק ממנו

קרא עוד »

עו"ד גיל באיער

תובע משטרתי לשעבר

אנו מתחייבים:

  • לתת ללקוח, מראש, הערכה של סיכויי ההצלחה בתיק.
  • להיות בשקיפות מלאה מול הלקוח. אם הלקוח ביקש זאת, נעביר לו, בתוך 24 שעות, כל מסמך שקיבלנו מהצד השני.
  • לתת ללקוח עדכון, בכל התפתחות בתיק, בתוך 24 שעות מהמועד שקיבלנו אותה.
  • להשיב ללקוח, בתוך 12 שעות מהמועד שפנה אלינו.
  • ⁠להכין את הלקוח לקראת כל דיון שיתקיים בביהמ״ש, בצורה הטובה ביותר, אם טלפונית ואם בפגישה במשרד, לפי בחירת הלקוח.