החזקת רכוש גנוב השלכות

נניח שחבר טוב שלכם לחוץ מאוד על כסף, הוא נדחק לפינה בשל סיטואציה מסוימת והוא מוצא את עצמו גונב מחנות ברחוב סחורה שהוא מתכנן להעביר הלאה ולמכור בלא מעט כסף. הוא יודע שאין לו מה לעשות בינתיים עם הסחורה ולכן הוא מבקש מכם לשמור לו את הסחורה במחסן של ההורים שלכם עד שהוא ימצא מה לעשות עם זה. עניין של כמה ימים. אתם יודעים שהסחורה גנובה, אבל בתמורה הוא מציע לכם עסקה משתלמת.

ברגע שהסחורה תימכר, כאמור, תוך מספר ימים בלבד, תקבלו 25% מהרווחים. ובכן, גם לכם לא יזיק כמה אלפי שקלים מהצד ולכן אתם נענים להסכמה. חשוב שתדעו, לפני שאתם מסכימים לעסקה שכזו, מדובר באחת מעבירות הרכוש החמורות ויש לכך עונש נוקשה. עבירה פלילית לכל דבר ועניין.

ניתן לחלק עבירות רכוש לשני סוגים: עבירות גניבה ועבירות שוד. בשונה מגניבה, מצב של שוד מאופיין גם באלימות פיזית ומילולית, שימוש בנשק, איומים, סחיטה ועוד. כאשר אדם מקבל רכוש גנוב ובוחר להחזיק בו, הוא עובר על החוק וזו היא בעצם עבירה בפני עצמה. ברוב המקרים, עבירות רכוש מתבצעות במקביל למעשי מרמה ולפעמים כוללות גם פגיעה בגוף.

כאשר מדברים על החזקת רכוש גנוב וההשלכות של כך חשוב להכיר כי העונש הצפוי לאדם המחזיק ברכוש, כסף, נכסים או כל דבר אחר שנחשב לגנוב הוא מאסר בפועל למשך שישה חודשים.

המטרה של המחוקק בעונש זה היא להשיג הרתעה ולמנוע מצב שבו מוחזק רכוש שלרוב מושג על ידי עבריינים בצורה שאיננה חוקית. מה שהרבה פעמים קורה הוא שעבריינים גונבים רכוש שווה ערך ואז מעבירים אותו הלאה לאזרחים מן השורה, משחדים אותם ”שישגיחו“ להם על הרכוש תמורת טובות הנאה או שוחד, מה שמגדיל את מעגל העבריינות. עונש זה אמור לסייע להקטין את הסיכוי לביצוע עבירות החזקת רכוש.

החזקת רכוש גנוב השלכות

הדרך שבה ניתן להשיג רכוש גנוב

חוק העונשים מגדירים שלושה סוגים שרמת החומרה שלהן מתאפיינת על פי הדרך שבה הרכוש מושג.

  1. קבלת הרכוש דרך ביצוע פשע
  2. קבלת הרכוש בעוון
  3. קבלת הרכוש בעבירה

העונש על קבלת הרכוש דרך פשע היא מעל שלוש שנות מאסר בעוד העונש על עבירת עוון הוא בין 3 חודשים ל- 3 שנות מאסר בפועל. יחד עם זאת, סעיף 411 לחוק העונשין קובע כי אדם המקבל רכוש במרמה והוא יודע כי הם הושגו במרמה, דרך פשע או דרך פשיעה צפוי ל-7 שנות מאסר.

החזקת רכוש גנוב השלכות

סעיף 412 לחוק העונשין קובע כי אדם המקבל בזדון רכוש בעצמו או על ידי אדם אחר ולוקח את האחריות על המעשה, צפוי לקבל בדיוק את אותו העונש כאילו הוא זה שביצע את העוון.

חשודים בביצוע עבירת רכוש או החזקת רכוש? לא בטוחים מה לעשות? הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לפנות לעורך דין פלילי מקצועי שיסייע לכם בתהליך החקירה מול המשטרה וינחה אתכם שלב אחר שלב. שלב החקירה הינו שלב קריטי ולכן כל מידע שתמסרו ללא התייעצות עם עורך דין עלול לעלות לכם ביוקר וישפיע הן על העונש שתקבלו והן על הרישום הפלילי. לכן, מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי מקצועי המתמחה בהגנה על חשודים בביצוע עבירות רכוש והחזקת רכוש גנוב.

המאמר הועיל לכם? שתפו גם את החברים
עורך דין גיל באיער

עורך דין גיל באיער

גיל באיער הינו עורך דין פלילי מהותיקים בישראל. בעברו, כיהן עו"ד באיער כתובע משטרתי וצבר ניסיון רב שנים בהופעה באלפי תיקים פליליים ודיוני מעצר (כולל תיקי נוער) הן כתובע והן כסנגור. בשנת 2009 היה מועמד לכהונת שופט.