מהי תקיפה חבלנית?
תקיפה חבלנית מוגדרת בסעיף 380 לחוק העונשין בתור תקיפה הגורמת לחבלה של ממש. בהקשר הזה מוגדרת חבלה של ממש, בדרך כלל, בתור סימן הנראה לעין בגופו של הקורבן, וזאת לרבות שריטות, שפשופים ושטפי דם.
עונשו המקסימאלי של המורשע בביצועה של עבירת אלימות שעיקרה תקיפה חבלנית – שלוש שנות מאסר.
מהו הערך המוסף של סניגור המטפל בעבירת תקיפה חבלנית?
אנו חיים בתקופה בה, הן רשויות אכיפת החוק והן הרשות השופטת, מייחסות חשיבות רבה להרתעה בעבירות אלימות – על אחת כמה וכמה כשמדובר בעבירות הנכנסות לגדר התקיפה החבלנית.
אשר על כן, במידה שהוזמנתם לחקירה ונחשדתם בעבירה זו – הדבר הראשון שיהיה עליכם לעשות הוא לפנות לעורך דין פלילי מנוסה המתמחה בייצוג נאשמים וחשודים בעבירות אלימות.
אחת המטרות העיקריות- שינוי תוכנו של כתב האישום
נטל ההוכחה לביצוע העבירות מוטל על התביעה, אך המטרה שתעמוד בפני עורך הדין של הנאשם תהיה חיונית וקריטית לא פחות: למזער את הנזק המשפטי שייגרם למרשו, וזאת במרבית המקרים באמצעות הגעה להסדר טיעון מקל עם רשויות התביעה (כל עוד קיימות, כמובן, ראיות להוכחת האשמה)..
על מנת להגיע להסדר הטיעון המקל, במסגרתו עשויים סעיפי או עובדות כתב האישום (במידה שהוגש) להשתנות, יצטרך סניגורו של החשוד לבחון, באופן יסודי ומעמיק, כל בדל ראייה הקיים בתיק וזאת על מנת לעורר בראשו של התובע, ולו את הספק הקל ביותר, בדבר אשמתו של מרשו.
לשם המחשה, אחד המהלכים הנפוצים ביותר בכל הנוגע לטיפול בעבירות של תקיפה חבלנית הוא שינוי סעיפי האישום מתקיפה חבלנית לתקיפה רגילה (המכונה בעגה המשפטית "תקיפת סתם").
שינוי מסוג זה יאפשר לסיים את התיק בענישה קלה יותר ובמקרים מסויימים – אף לסיים את ההליך כולו ללא הרשעה.
משרד עורכי דין גיל בר-אור מתמחה במתן ייעוץ משפטי וייצוג נאשמים בעבירות אלימות שעיקרן תקיפה חבלנית. צוות המשרד יקדיש את כל המשאבים העומדים לרשותו על מנת להביא לסיום הפרשה כולה, מוקדם ככל שניתן, וזאת על מנת שתוכלו לחזור בהקדם לשגרת חייכם ולהפוך את ההליך המשפטי לאפיזודה חולפת.
לייעוץ ללא התחייבות, פנו למשרד עו"ד פלילי גיל בר-אור 052-3877227
או צרו קשר עכשיו באמצעות הטופס הבא:
[contact-form-7 id="473" title="טופס יצירת קשר 1"]