מה בין פציעה לחבלה חמורה?
פציעה מוגדרת בחוק העונשין הפלילי כמעשה שגרם לפגיעה בעורו של הקורבן, וזאת להבדיל מעבירת תקיפה הגורמת חבלה של ממש. במילים אחרות, הפציעה היא למעשה סוג אחר ומתון יותר של חבלה כאשר היא יכולה לבוא לידי ביטוי בשטפי דם, שריטות וכיוצא באלה. מנגד, חבלה חמורה מוגדרת בתור מעשה שיש בו בכדי להביא לפגיעה קשה באחד מאיברי הגוף או בעור. כמו כן, קיימת עבירה של חבלה בכוונה מחמירה, כאשר מדובר בפציעה או בחבלה במטרה לגרום לקורבן נכות או מום.
הבחנה נוספת בין העבירות מתייחסת גם לערכאות השיפוטיות שדנות בהן. תיק שעיקרו עבירת פציעה או חבלה חמורה – ידון בית המשפט השלום, ואילו תיק שעיקרו חבלה בכוונה מחמירה – ידון בית המשפט המחוזי. באופן טבעי, גם העונשים בגין כל אחת מהעבירות הללו הם שונים – 20 שנות מאסר בגין חבלה בכוונה מחמירה, 7 שנות מאסר בגין חבלה חמורה ו-3 שנות מאסר "בלבד" בגין פציעה. חשוב לציין כי במידה שהפציעה נגרמה לקורבן תוך שימוש בסכין או בנשק אחר או יחד עם שותפים – יואשם התוקף בפציעה בנסיבות מחמירות.
מהו יכול עורך הדין לעשות למען מרשו?
למען הסר ספק, גם אם הוגש נגדכם כתב אישום באשמת גרימת פציעה או חבלה חמורה, אין זה סוף העולם שכן ככל שתקדימו לפנות לעורך דין פלילי ומנוסה שטיפל בעבר בכמות גדולה של תיקים דומים, כך יגדל הסיכוי כי תוכלו למזער את הנזק שייגרם לכם. ראשית, המשימה הראשונה שעומדת בפני הסניגור שייצג אתכם היא להביא לשחרורכם ממעצר ולשלבכם בהליך טיפולי, כך שתסקיר המבחן שייכתב בעניינכם יהיה חיובי ככל הניתן.
התסקיר הוא מרכיב חשוב מאין כמוהו במקרים מסוג זה, משום שבמידה וקצינת המבחן תתרשם מכם לטובה – הרי שהדו"ח שתגיש עשוי לכלול המלצה מפורשת לאי-הרשעה או לענישה טיפולית שאינה כוללת מאסר בפועל. יצוין עוד, כי המרתו של מעצר עד תום ההליכים לכדי מעצר בית תלויה גם היא בתסקיר מעצר משירות המבחן – אשר לקראתו יכין אתכם הסניגור.
לבסוף, אם כבר הוגש כנגדכם כתב אישום, יתמקד עורך דינכם בניסיון להראות כי גם אם אכן ביצעתם את המעשים המיוחסים לכם, הרי שלא ניתן לאתר בסיפור המעשה כולו את היסוד הנפשי (המנס ראה) המוכיח כי הייתה במעשיכם כוונה מוקדמת – יסוד חיוני המהווה תנאי סף להרשעה.
משרד עורכי דין גיל באיער מתמחה במתן ייעוץ משפטי וייצוג נאשמים בעבירות שעיקרן גרימת פציעה ו\או גרימת חבלה חמורה וחבלה בכוונה מחמירה. אנו מתחייבים כי נעשה ככל יכולתנו על מנת למנוע את הגשתו של כתב האישום נגדכם – ואם זה כבר הוגש – הרי שלא נרים ידיים ונשקיע את כל המשאבים העומדים לרשותנו על מנת לסיים את ההליך כולו בזיכוי מלא או לחלופין להודות בהודאה מינימלית בכתב אישום מתוקן ופחות חמור במסגרת עסקת טיעון אליה נגיע מטעמכם עם הפרקליטות.
לייעוץ ללא התחייבות, פנו למשרד עו"ד פלילי גיל באיער 052-3877227
או צרו קשר עכשיו באמצעות הטופס הבא:
[contact-form-7 id="473" title="טופס יצירת קשר 1"]