השכרת דירה לדייר מביאה איתה פעמים רבות לא מעט בעיות אשר גורמות לשוכר המון התעסקות, כאבי ראש והוצאת אנרגיה מיותר. לא פשוט למצוא שוכר שיגרום לנו להיות שבעי רצון ועם שקט נפשי לאורך כל תקופת ההשכרה. ובכל זאת, אם נתקלתם במצב בעייתי כדאי לדעת מה צריך כדי לבצע פינוי דייר מדירה באמצעות צו בכדי שהתהליך יתבצע בצורה חוקית?
מתי ניתן לפנות דייר עם צו?
- כשיש הפרות של חוזה מצד השוכר
- כאשר החוזה תם והדייר לא מפנה את הנכס
- אי תשלום בזמן או אי תשלום בכלל לפי סעיפי החוזה
- התנהגות לא ראויה של השוכר (אלימות, רעש, הפרעות לשכנים, לכלוך)
- אי תשלום חשבונות ותשלומים שוטפים לדירה (ועד בית, ארנונה, חשמל וכו‘…)
החוק קובע שבמצבים בהם יש הצדקה, גם אם עדיין לא הסתיים החוזה בין השוכר למשכיר, יכול בעל הדירה לנקוט צעדים במטרה לפנות את השוכר. השלב הראשון שניתן לעשות הוא קודם כל לשלוח מכתב רשמי לשוכר בו מפורטות הסיבות שבגינן הוא מעוניין לפנותו.
על פי החוק, השוכר לא יכול לפנות את הדייר על דעת עצמו ואם אין תגובה מצדו למכתב הוא יכול להגיש תביעה אזרחית, תביעה שתכלול הוצאת צו לפינוי הדירה. למעשה, הגשת תביעה היא התהליך המהיר והיעיל ביותר במקרים כאלה.
התהליך של פינוי דירות כולו עלול להימשך מספר חודשים. חשוב לזכור כי חל איסור על פי חוק לבצע כל פעולה עצמאית שתעודד את הדייר לצאת מהדירה כמה שיותר מהר בין אם זה החלפה של מנעול, ניתוק החשמל או כל דבר אחר כזה.
לאחר הגשת התביעה, לשוכר יש את הזכות להגיש כתב הגנה תוך 30 יום. את הדיון קובע בית המשפט תוך חודש ימים מהמועד האחרון שהוגש כתב ההגנה. לאחר מכן, בדיוק עצמו, ייקבע בית המספט האם אכן קיימות נסיבות המצדיקות את תהליך הפינוי של הדייר.
יש כל מיני דרכים שיכולות לעזור למשכיר למנוע בעיות עם השוכר בעתיד כמו למשל ערבות בנקאית הכרוכה בתשלום מראש, שטר חוב אותו השוכר יכול לפרוע במקרה שהשוכר עובר על תנאי ההסכם ובנוסף יכול המשכיר לבקש ערבים לחובותיו של השוכר, במקרה בו הוא לא עומד בתשלומים.