תקיפה בנסיבות מחמירות ומה העונש על תקיפה

תמונה ראשית עו"ד גיל באיער

מה העונש על תקיפה

תקיפה בנסיבות מחמירות מוגדרת בסעיף 382 לחוק העונשין כתקיפה הכוללת בתוכה מכלול רחב של תרחישים: החל מתקיפת בת זוג וכלה בתקיפת קטין וחסר ישע. כמו כן, העבירה מוגדרת בחוק ככזו שבוצעה על ידי “שניים או יותר שחברו יחד לביצוע המעשה”. במקרים בהם תצליח הפרקליטות להוכיח כי אכן נעברה עבירה העונה להגדרת התקיפה בנסיבות מחמירות – אז מה העונש על תקיפה מסוג זה? הרי שיוטל על התוקפים עונש מאסר הכפול מזה הקבוע בחוק לתקיפה רגילה.

מהן המחלוקות הטמונות ביסודה של העבירה?

ישנן בנמצא שתי מחלוקות משפטיות קרדינליות ומהותיות ביותר שסובבות את עבירת התקיפה בנסיבות מחמירות. שתיהן מתייחסות, באופן טבעי, לתנאי המקדים המוזכר בספר החוקים: “חבירה של שני אנשים או יותר לביצוע המעשה”. כאשר נתייחס לשאלת כמות התוקפים, נמצא את אלו הטוענים כי די בכך ששני אנשים (או יותר) נמצאים במקום התקיפה, וזאת מבלי שהקורבן ייראה את שותפו או שותפיו של התוקף בפועל – על מנת להאשים את כל התוקפים בעבירת התקיפה בנסיבות מחמירות. מאידך, יש התומכים בטענה כי הקורבן חייב לראות פיזית את כל התוקפים בכדי שהעבירה תיחשב ככזו שהתבצעה בנסיבות מחמירות. במבחן התוצאה, הניסיון מראה כי בתי המשפט נוהגים להסתפק בנוכחות בזירה בלבד ובידיעה כי האחר/ים עומדים לתקוף (או עצימת עיניים מפני אפשרות זו)– ולמעשה לתמוך באסכולה הראשונה.

המחלוקת השניה, והחשובה לא פחות, עוסקת בשאלת החבירה יחדיו. זאת משום שתקיפה של שני אנשים את הקורבן, ללא כל תכנון מוקדם לבצע מעשה מסוג זה, לא תיחשב כתקיפה בנסיבות מחמירות, כי אם תקיפה “סטנדרטית” בלבד שאינה טומנת בחובה ענישה מחמירה יותר.

מהו הערך המוסף של סנגור המטפל בתקיפה בנסיבות מחמירות?

אם הוגש כנגדכם כתב אישום באשמת תקיפה בנסיבות מחמירות, הרי שהדבר הראשון והנבון ביותר שיהיה עליכם לעשות הוא לפנות לעורך דין פלילי ומנוסה, אשר טיפל בעבר בתיקים מסוג זה. היתרון היחסי שמעניקה לכם פניה לעורך דין וותיק נעוצה במיומנותו המקצועית לבחון היטב כל פרט ופרט בכתב האישום, וזאת בהשוואה למכלול הראיות הקיים, ולנסות להפריך, כבר בתחילת הדרך, את הנחות היסוד של התביעה – בראש ובראשונה ככל שהדברים מתייחסים לחבירה המכוונת לכאורה.

לשם המחשה, באם עיון מדוקדק בחומר הראיות בתיק יגלה כי, בפועל, אכן אירעה תקיפה של הקורבן על ידי שני אנשים או יותר, אך זו לא נעשתה בכוונה תחילה, כי אם הייתה פועל יוצא של אקט ספונטני, הרי שכבר באותו הרגע עלה בידיו של הסניגור להוכיח כי מדובר בעבירה חמורה פחות. זוהי הצלחה לא מבוטלת. זכרו, כי בסופו של יום, המטרה של הסניגור היא למזער, עד כמה שניתן, את הנזק המשפטי שעלול להיגרם לכם ובהקשר הזה- אין להקל ראש בשינוי  מהות העבירה, שהרי תהום של ממש פעורה בין השתיים.

עוד בנושא

אז מה העונש על תקיפה? הוא לא חייב להיות חמור… משרד עורכי דין גיל באיער מתמחה במתן ייעוץ משפטי וייצוג נאשמים אשר כנגדם הוגש כתב אישום באשמת תקיפה בנסיבות מחמירות. צוות עורכי הדין של המשרד יקדיש את כל המשאבים העומדים לרשותו על מנת לבחון, באופן יסודי ומעמיק ומבלי להותיר אבן על אבן, כל טענה וטענה שהועלתה כנגדכם, וזאת בניסיון למזער את הנזק שעלול להיגרם לכם.

לייעוץ ללא התחייבות, פנו למשרד עו”ד פלילי גיל באיער 052-3877227

או צרו קשר עכשיו באמצעות הטופס הבא:

[contact-form-7 id=”473″ title=”טופס יצירת קשר 1″]

נעים להכיר

עו”ד פלילי גיל באיער

הרוב המכריע של הלקוחות שמגיעים אלי למשרד הם נורמטיביים. אבל יש להם מכנה משותף אחד: אצל רובם מדובר בפעם הראשונה שהם נחקרים בתיק פלילי והם נמצאים במצב רגשי לא קל. יתכן שמדובר בעבירה שהם ביצעו, בלהט הרגע, וייתכן שבכלל מדובר בעלילת שקר או בהוצאת דברים מכל פרופורציה.

בכל אותם מקרים, אני נמצא שם עבורם כדי לתמוך, להכיל וכמובן להעניק להם את השירות המקצועי הטוב ביותר שאני יכול לתת, תוך שאני מסביר להם, מראש, את הסיכויים ואת הסיכונים. מכיוון שעבדתי, בעבר, כתובע משטרתי ויש לי ניסיון רב, אני מכיר את כל הטריקים וה”שטיקים” וחושב מחוץ לקופסא.

ודבר אחרון ומאוד חשוב, מבחינתי: אני תמיד אהיה זמין עבור לקוח שמתקשר אלי להתייעץ או לשאול שאלה או סתם רוצה לדבר.

עורך דין פלילי גיל באיער

למה לבחור במשרד עו"ד גיל באיער

תובע משטרתי לשעבר המכיר את עבודת המשטרה "מבפנים"

עו"ד פלילי משנת 1998 ניסיון באלפי תיקים פליליים

הקשבה, תמיכה וליווי אישי בתהליך רגשי מורכב וקשה

מחשבה חדה
ותמיד מחוץ לקופסא

מועמד לשעבר
לתפקיד שופט

מאות המלצות אישיות ואותנטיות מלקוחות

הלקוחות שלנו מספרים

משרד עו”ד גיל באיער זכה למאות המלצות חיוביות (ר׳ למטה)

5.0 ★★★★★ (מעל 200 המלצות)

פתרונות המשרד

עבירות אלימות

עבירות סמים

עבירות מין

עבירות נוער

עבירות רכוש

סדר דין פלילי

מאמרים קשורים